Design-fara-titlu-11

RMN cu bilet de trimitere București

Aprecieri: 4.9 ***** din peste 1500 recenzii Google in ambele locații din București.

Ce este un bilet de trimitere

Un bilet de trimitere este un document medical esențial care facilitează accesul pacienților la investigațiile prin Rezonanța Magnetică (RMN).

Acesta reprezintă un element cheie de legătură între

 • medicul de familie,
 • medicul specialist
 • și clinica de imagistică RMN.

Scopul principal al biletului de trimitere este de a confirma necesitatea unei investigații sau a unui consult de specialitate, oferind în același timp medicului curant detalii esențiale despre starea de sănătate a pacientului.

Cu un bilet de trimitere valid, pacienții pot beneficia de investigații RMN decontate integral de casa de asigurări de sănătate, fără costuri suplimentare.

 • Consultația la medicul de familie. Pacientul trebuie să se prezinte la o consultație la medicul de familie. Acesta va evalua starea de sănătate și va decide dacă este necesar un consult suplimentar la un medic specialist, eliberând biletul de trimitere în consecință.
 • Consultația la medicul specialist. Este important ca medicul specialist să fie în contract cu casa de asigurări de sănătate pentru ca pacientul să beneficieze de serviciile medicale gratuite. După examinarea fizică, medicul specialist va decide dacă pacientul are nevoie de o investigație RMN și va emite un bilet de trimitere către clinica de imagistică corespunzătoare.

Odată ce pacientul este în posesia biletului de trimitere pentru RMN, poate contacta clinica Biomed Scan pentru a-și programa investigația, urmând instrucțiunile furnizate de personalul medical.

 

Pași pentru obținerea biletului de la medicul de familie

 1. Programați o consultație la medicul de familie dumneavoastră.
 2. În timpul consultației, descrieți simptomele și problemele medicale pe care le aveți.
 3. Medicul de familie va evalua starea dumneavoastră de sănătate și va decide dacă este necesar un consult suplimentar la un medic specialist.
 4. Dacă medicul consideră necesar, va elibera un bilet de trimitere către medicul specialist corespunzător.
 5. Verificați că înțelegeți instrucțiunile de pe biletul de trimitere, inclusiv termenul de valabilitate și specialitatea medicului la care trebuie să mergeți.

 

Pași pentru obținerea biletului de la medicul specialist

 1. Programați o consultație la medicul specialist indicat pe biletul de trimitere primit de la medicul de familie.
 2. Asigurați-vă că medicul specialist lucrează într-o unitate medicală aflată în contract cu casa de asigurări de sănătate pentru a beneficia de servicii gratuite.
 3. În timpul consultației prezentați biletul de trimitere de la medicul de familie și descrieți simptomele și problemele medicale.
 4. Medicul specialist va efectua un examen fizic și va evalua necesitatea efectuării unei investigații RMN.
 5. Dacă investigația RMN este indicată, medicul specialist va emite un nou bilet de trimitere specific pentru efectuarea acestei investigații la o clinică de imagistică RMN.

Costuri zero pentru pacienții asigurați

 • Unul dintre cele mai mari avantaje ale deținerii unui bilet de trimitere este accesul gratuit la serviciile de imagistică RMN. 
 • Pentru pacienții asigurați, întreaga investigație, inclusiv examinarea propriu-zisă, generarea imaginilor și interpretarea rezultatelor de către medicul radiolog, este decontată integral de casa de asigurări de sănătate.
 •  Acest lucru elimină complet costurile din buzunarul pacientului, reprezentând o economie financiară semnificativă, având în vedere prețurile destul de ridicate ale investigațiilor RMN .
 •  Rezultatele includ filmul cu imaginile RMN, CD-ul cu înregistrările scanării și raportul scris cu interpretarea detaliată a imaginilor, oferit de medicul radiolog. 
 • Conceptul de bilet de trimitere “Monitor” reprezintă o facilitate specială introdusă în sistemul de sănătate din România în 2021 ( http://legislatie.just.ro/ ) , cu scopul de a îmbunătăți accesul rapid la investigații medicale esențiale pentru anumite categorii de pacienți.

  Biletul de trimitere “Monitor” este un document medical special emis de medicul specialist, care indică faptul că pacientul se încadrează într-una dintre categoriile prioritare stabilite de autoritățile medicale. 

  Această mențiune specifică pe biletul de trimitere permite programarea urgentă a investigațiilor necesare, prioritizând cazurile care necesită monitorizare și intervenție promptă.

  Pacienți eligibili pentru RMN cu bilet de trimitere Monitor

  Există 7 categorii principale de pacienți eligibili pentru rmn cu bilet de trimitere “Monitor”, acoperind o gamă largă de afecțiuni medicale grave sau cronice :

  1. Monitorizarea pacienților diagnosticați cu COVID-19 după externarea din spital sau după încetarea perioadei de izolare.
  2. Monitorizarea pacienților diagnosticați cu boli oncologice (cancer).
  3. Monitorizarea pacienților cu diabet zaharat.
  4. Monitorizarea pacienților diagnosticați cu boli cardiovasculare.
  5. Monitorizarea pacienților diagnosticați cu boli rare.
  6. Monitorizarea pacienților diagnosticați cu boli neurologice.
  7. Monitorizarea pacienților diagnosticați cu boli cerebrovasculare.

  Obținerea unui bilet de trimitere “Monitor” oferă un avantaj major în ceea ce privește timpii de așteptare pentru programarea investigațiilor medicale. 

  Pacienții care dețin acest tip de bilet beneficiază de o programare prioritară și extrem de rapidă, în maxim 48 de ore, în oricare dintre clinicile Biomed Scan .

Întrebări frecvente despre RMN cu bilet de trimitere

Un bilet de trimitere pentru efectuarea unei investigații RMN poate fi eliberat doar de un medic specialist, în funcție de simptomele prezentate de pacient și de necesitatea unei examinări mai amănunțite. 

Medicul de familie nu poate emite direct un bilet de trimitere pentru RMN, ci doar pentru consultația la medicul specialist.

Da, este posibil să efectuați o investigație RMN fără a deține un bilet de trimitere, însă în acest caz va trebui să suportați întregul cost al serviciului medical.

vezi aici preturi RMN fara trimitere.

Biletul de trimitere este necesar pentru a beneficia de decontarea integrală a cheltuielilor de către casa de asigurări de sănătate.

În sistemul public de sănătate din România, biletul de trimitere este un document gratuit, eliberat de medicul specialist pe baza evaluării medicale a pacientului.

De asemenea, investigatia RMN cu bilet de trimitere este Gratuită.

Pierdere bilet de trimitere 

În situația nefericită în care ați pierdut biletul de trimitere pentru RMN, este recomandat să vă întoarceți la medicul specialist care l-a emis și să solicitați un duplicat.

Fără biletul de trimitere valid, nu veți putea beneficia de investigația RMN decontată de casa de asigurări.

*****

Sunt foarte mulțumită de clinica. Personalul de la recepție se poarta foarte frumos, cu răbdare îți explica și îți oferă orice informație. Am făcut rmn atât cu plata, cât și cu trimitere, iar de fiecare data rezultatul a fost dat explicit.

Am fost și în clinica de la str. Racari, la cardiologie, la dl. Doctor Valentin M. care este un medic foarte bun. Profesioniști într-un cuvânt!

Steffy I.

*****

Tratat cu respect și profesionalism de doamnele de la receptie, precum și de doamna din cabinetul ,în care am făcut „RMN” .

Profesionalism, bun simt, informații permanente și clare…înainte și după. Sunt foarte mulțumit de serviciile primite ! cu respect și sarut mana ,doamnelor !….

A durat 1 ora și 30 de minute. Permanent am fost întrebat dacă totul este în regula. Voi apela și pe viitor la serviciile dumneavoastră. Cu bine !

Sorin C.

*****

Am efectuat 2 Rmn-uri ,proceduri care au durat 1,5 ore.

Am venit cu o frica imensa însă personalul a fost foarte drăguț,empatic,m-a încurajat și a avut grija sa ma simt ok pe toată durata procedurilor.

Am rezistat cu brio. Recomand.

Carmen D.

*****

Am sunat, am fost programat, am facut RMN.

Iar in tot timpul cat au durat procedurile (circa 90minute !!!) personalul de la receptie si mai ales tehnicianul. (dl. Victor: va multumesc !) a fost foarte amabil, a dat dovada de un profesionalism desavarsit, am fost FOARTE MULTUMIT.

RECOMAND aceasta firma cu INCREDERE !

Gelu T.

*****

Am avut o experienta excelenta la clinica Biomed Scan.

Am fost programata la 19:30, iar eu am ajuns cu 10 min inainte. Se respecta programarea, n-am stat nici 2 minute in asteptare. Domnisoara de la receptie foarte amabila, mi-a raspuns la toate intrebarile. Pixurile cu care scriam declaratiile au fost in permaneneta udate cu spirt, chiar m-am simtit in siguranta.

Personalul tanar, recomand cu incredere aceasta clinica. Totul a mers foarte repede, iar baiatul care m-a ajutat cu analiza foarte amabil. Nimic de reprosat, mergeti cu incredere, recomand aceasta clinica.

Biotrendplus